Echografie

Echografie

Wat is MSU echografie

Echografie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Met deze techniek kunnen er opnamen worden gemaakt van uw houdings- en bewegingsapparaat. U kunt hierbij denken aan gewrichten, botten, spieren, slijmbeurzen, pezen, kapsel en banden.
Hierdoor zijn we snel in staat om diverse aandoeningen aan bijvoorbeeld de schouder, elleboog, heup, knie of de enkel te beoordelen.

Hoe werkt echografie?

Echografie maakt gebruik van geluidsgolven. Met behulp van een gel worden deze geluidsgolven het lichaam ingestuurd en door de verschillende weefsels teruggekaatst. Het teruggekaatste geluid wordt door een computer omgezet in afbeeldingen. De beoordeling van het echografisch onderzoek vindt direct tijdens het consult plaats. Elk onderzoek wordt volgens een vast protocol uitgevoerd. De beelden worden in de vorm van foto’s en filmpjes vastgelegd en bewaard, zodat we deze gegevens bij een vervolgonderzoek kunnen vergelijken. Een echografisch onderzoek duurt gemiddeld 25 minuten. Als u verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt de behandeling volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

De voordelen van echografie

Echografisch onderzoek is snel, gemakkelijk, laagdrempeligen pijnloos. Bovendien is de techniek ongevaarlijk en kan het onderzoek zo vaak als nodig is herhaald worden. Met het fysiotherapeutische onderzoek, specifieke testen en de uitkomsten van het echografisch onderzoek kunnen we snel en goed een diagnose stellen. Indien nodig verwijzen we u door naar uw huisarts of specialist.