Sportfysiotherapie

Heb je een (sport)blessure opgelopen en wil je je sportbeoefening weer zo snel mogelijk en verantwoord oppakken? Dan kan sportfysiotherapie je helpen. Maar ook als je bijvoorbeeld van plan bent een marathon te lopen en niet goed weet hoe je de kans op blessures kunt verkleinen. Sportfysiotherapie kan ook veel betekenen voor sporters met een chronische ziekte of handicap.

De sportfysiotherapeut helpt je bij een blessure of als je overtraind bent, zodat je zo snel mogelijk weer aan de gang kunt. Desnoods met een alternatief trainingsschema, zodat je kunt blijven sporten en je conditie zoveel mogelijk behoudt.

Jouw sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt daarom hoe je geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij of zij ook hoe belangrijk de sport voor jou en je vereniging is. Dat zie je terug in het behandelplan en revalidatieschema dat de therapeut met je maakt. Enerzijds afgestemd op jouw mogelijkheden en anderzijds op de sport die je beoefent. De sportfysiotherapeut kijkt naar jouw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.