Meditatie / Mindfulness

 

Meditatie is in essentie ontspannen waarnemen zonder oordeel; je bent slechts de toeschouwer. Je ervaart opnieuw verbinding met je innerlijk centrum, het ‘stille midden’, zodat je meer vanuit het ‘hier en nu’ kunt leven.

Het beoefenen van ‘Opmerkzaamheid’ oftewel ‘Mindfulness’, geeft inzicht in je primaire reactiepatronen. Je beoefent de vaardigheid ‘zijn met dat wat er is’, zonder te willen sturen, regelen of veranderen. Je oefent jezelf in het waarnemen vanuit de positie van de toeschouwer, zonder oordeel. Tijdens meditatie wordt niet het bereiken van een doel nagestreefd. De termen goed of fout zijn niet van toepassing. Je kunt iedere keer opnieuw beginnen. De meditatieve gesteldheid overkomt je; je kunt deze gesteldheid niet afdwingen. Meditatie beoefen je om het beoefenen.

Het woord Meditatie wordt gebruikt om de techniek van het mediteren aan te duiden, maar staat ook voor een levensvisie. Mediteren is een manier om naar binnen te gaan, wat zou kunnen duiden op geen contact meer hebben met de buitenwereld, terwijl het dat niet is; meditatie brengt je juist volledig in het hier-en-nu en laat je de wereld helder zien in al haar facetten.

Meditatie …………………………… een crescendo……. van stilte

Meditatie is goed voor je

In deze tijd kent bijna iedereen het fenomeen ‘zich gehaast of gespannen voelen’. Het denken overheerst en verloopt in een hoog tempo. Dit geeft een gejaagd en nerveus gevoel.

De stroom van gedachten die voortdurend in je opkomt, verstoort de innerlijke rust en het contact met je eigen lichaam. De Professioneel Meditatieleraar reikt je technieken aan om deze symptomen te verminderen, Dat kan tijdens individuele sessies of groepstrainingen / cursussen.

In de praktijk betekent dit dat sommigen mediteren omdat ze weten en voelen dat het ze verder brengt op hun pad van persoonlijke spirituele transformatie, terwijl anderen mediteren omdat ze actief willen werken aan hun eigen emotionele, mentale of fysieke staat van zijn.

Meditatie is ook heel geschikt om mensen te ondersteunen om te helen op fysiek gebied. Niet alleen bij lichte aandoeningen maar ook bij de zwaardere aandoeningen is meditatie een mooie ondersteuning, als is het maar om de negatieve effecten van sommige reguliere therapieën aanzienlijk te verlichten. Meditatie kan zelfs verlichting brengen bij pijn.

meditatie leraar

In het najaar van 2021 zullen er ook workshops gegeven gaan worden. Bij interesse, neem gerust contact op.

Afspraak maken?