Fienke Agema

Fienke Agema

Fysiotherapeut

Biografie:

Mijn naam is Fienke Agema-Benedictus. Ik woon sinds 2 jaar in Tjalleberd met mijn man en 2 dochters van 4 en 6 jaar. Mijn hobby’s/sport zijn volleyballen en sinds kort ben ik ook weer begonnen met paardrijden.

In 2000 ben ik begonnen met de ALO (Academie Lichamelijke Opvoeding) in Groningen. Ik heb daarna een jaar gymlessen gegeven op een basisschool wat ik heel leuk vond, maar niet genoeg voldoening uit haalde. Daarom ben ik in 2005 begonnen aan de opleiding Fysiotherapie en ben in 2008 afgestudeerd. Met fysiotherapie haal ik zeker genoeg voldoening uit mijn werk. Het is een enorm leuk vak waarin je je kan blijven ontwikkelen.

Ik heb me vooral gespecialiseerd in schouderklachten. Dit is het meest complexe gewricht van het lichaam en komt heel veel voor. Een hele mooie aanvulling hierop is de Echografie, wat ik nu ruim 2 jaar doe en waarbij je heel mooi de pees en spierstructuren kunt zien en beoordelen.  Ook geef ik hier de RugFit training, waarin de aandacht vooral ligt op de kleine diepe spieren van de wervelkolom. En met heel veel plezier geef ik de complete ZwangerFit cursus, een actieve cursus waarbij we in de zomer lekker buiten sporten.

BIG Registratienummer: 79910146204

Specialiteiten